Lämmön­talteenotto

Lämmön­talteenotto

JÄSPI LTO - KERROSTALON LÄMMÖNTALTEENOTTORATKAISUT TUOVAT SUURIA
SÄÄSTÖJÄ LÄMMITYSKUSTANNUKSIIN

LÄMPÖÄ HARAKOILLE VAI REILUT SÄÄSTÖT KAUKOLÄMMÖN ENERGIAKUSTANNUKSIIN?

Jäspi LTO on kotimainen poistoilman lämmöntalteenoton järjestelmäkokonaisuus, joka mahdollistaa jopa yli 40 % vuotuisen energiansäästön kerrostalojen kaukolämmön tai öljyn tuomissa energiakustannuksissa koko järjestelmän elinkaaren ajan. Energia- ja kustannustehokkuuden lisäksi sen etuihin kuuluu esimerkiksi puhtaampi ja hallitumpi sisäilma.

Jäspi LTO -laitekokonaisuus on kehitetty kerrostaloihin yhteistyössä käyttäjien kanssa. Korkeatasoinen etävalvonta, monipuoliset valvomoratkaisut sekä laajennusmahdollisuus tekevät LTO-järjestelmästä luotettavan ja turvallisen valinnan kaikenlaisiin kerrostalokohteisiin.

Poistoilman lämmöntalteenotto lämmitysjärjestelmän rinnalle

Jotta energiakustannukset saataisiin entistä tehokkaammin haltuun, voidaan lämmitysjärjestelmän rinnalle asentaa poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmä. Poistoilman lämmöntalteenotto (LTO) perustuu siihen, että normaalisti kerrostalosta karkaava jo lämmitetty ilma kerätään talteen ja hyödynnetään uudelleen vaikkapa patteriverkostoon menevän veden lämmitykseen. Lämmöntalteenoton saa parhaiten toteutettua esim. putkiremontin yhteydessä, jolloin lämmönkeruuputket voidaan sijoittaa vesijohtojen tai viemäreiden kanssa samaan hormitilaan tai koteloon. Näin säästetään rakennuskustannuksissa. Projektin pystyy kuitenkin toteuttamaan myös erillisesti.

LTO-järjestelmää ei voida asentaa jokaiseen taloyhtiöön, tämän vuoksi on tärkeää aloittaa projektit tarkalla hankesuunnittelulla. Tipitekin ammattilainen arvioi, onko projekti toteutettavissa kyseisessä kohteessa ja kuinka esim. kiinteistön muut energiaratkaisut ja tulevat saneeraukset voivat vaikuttaa projektiin. Huomioitava on myös se, että poistoilman lämmöntalteenotto ei yleensä riitä koko kerrostalon lämmöntarpeisiin, vaan sen ohelle tarvitaan lisälämmönlähde. LTO:lla pystytään usein kattamaan n. 35 - 50% koko taloyhtiön tarpeista.

Sopivassa kohteessa ammattimaisesti suunniteltu ja toteutettu poistoilman lämmöntalteenotto on kuitenkin mainio tapa hyödyntää jo lämmitettyä ilmaa. Siten säästetään kustannuksissa ja lämmön tuotannossa.

HANKI JÄSPI LTO -JÄRJESTELMÄ VALMIIKSI ASENNETTUNA

Tipitek Oy jälleenmyy ja asentaa Jäspi LTO- lämmöntalteenoton järjestelmäkokonaisuudet avaimet käteen -pakettina Turun ja Varsinais-Suomen kiinteistöihin.

Jäspi LTO -kokonaisuuteen kuuluvat

  • poistoilman lämmöntalteenottoyksikkö
  • suuritehoinen lämpöpumppu
  • kytkentämoduuli
  • käyttövesivaraajat
  • valvomo
  • järjestelmän koko elinkaaren aikainen valvonta, huolto ja raportointi

Huolehdimme LTO-järjestelmän toteutuksesta yksilöllisestä kartoituskäynnistä aina mitoitukseen, LVI-, sähkö- ja automaatiosuunnitteluun ja asennukseen asti. Tämän jälkeen vastaamme järjestelmän valvonnasta, huollosta ja raportoinnista koko sen elinkaaren ajan.

PYYDÄ TARJOUS LTO-JÄRJESTELMÄSTÄ TAI MAALÄMMÖSTÄ

Poistoilman lämmöntalteenotossa teemme yhteistyötä Suomen johtavien yhteistyökumppaneiden, kuten Jäspi LTO:n kanssa. Voit kysyä tarjousta sekä maalämmöstä taloyhtiöösi että sen rinnalle asennettavasta lämmöntalteenottojärjestelmästä. Molemmat voidaan toteuttaa myös erikseen.

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS »

Valitse

kaupunki ja asuntojen määrä

Katso

jäspi LTO järjestelmän kannattavuus

Pääoman tuotto%

Created with Highcharts 5.0.70102030
%

Takaisinmaksuaika

Created with Highcharts 5.0.701020
Vuotta

1. vuoden säästö

Elinkaarituotto

Created with Highcharts 5.0.7VuosiTuotto / 1000€05101520250

Elinkaarilaskenta perustuu annettuihin lähtötietoihin (asuntojen määrä ja kaupunki), Jäspi LTO laitteiston suorituskykyyn sekä kiinteistöjen ja niiden asukkaiden keskimääräisiin energinakäyttötietoihin ja muihin taloteknisiin ominaisuuksiin. Laskennassa käytetään valitun paikkakunnan todellista kaukolämmön hintaa. Sähkön hinta 110€/MWh, oletettu energian hintojen nousu 4,0%/vuosi (keskimääräinen toteutunut nousu 7% vuodessa).

TARJOUKSET

Tutustu kaikkiin ajankohtaisiin tarjouksiimme.

Katso tarjouksemme »

RAHOITUS

Kätevä ja edullinen rahoitus jopa 40 000€ saakka.

Tutustu rahoitukseen »

MYYMÄLÄ

Palvelemme ma-pe 9-17. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot »

TIPITEK FACEBOOKISSA

[facebook]